Kurban Hizmetleri

Kurban Allah’a şükrümüzün bir ifadesidir. Bu nedenle kurban kesmekten maksat Allah’ın hatırlanması ve zikredilmesidir. Zira bizim varlık gayemiz Allah’ı bilme, tanıma ve O’na yaklaşmaktan ibarettir. Kurban, Allah Teala’nın bize verdiği sağlık, sıhhat ve maddi imkanların bir şükran ifadesi olmak üzere O’nun rızasını kazanmak için kesilir. Bunun için niyetimiz çok önemlidir. Çünkü Allah “Kurbanların ne etleri ne kanları Allah’a ulaşır. Allah’a ulaşan sizin takvanız, kalbi duygunuzdur” (Hac Suresi, 37. ayet ) buyurmaktadır.

adak, şükür, akika kurbanı

Vakfımız Erzurum’da adak, akika, şükür vb. kurbanların kesiminde, haftanın altı günü, hizmet vermektedir. Kurbanlarınızı, Ebu İshak Vakfı’nda hijyenik ve teknolojik ortamlarda, başında bulunarak, ehil kasaplar eliyle kestirme imkanı mevcuttur.

Kurban Bayramı Hizmetleri

Vakfımız Kurban Bayramı Zamanı vermiş olduğu hizmetler ile hemşehrilerimizin kurbanlarını gönül rahatlığı ile kestirmesine ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasına vesile olmaktadır. Ayrıca kurban hisselerinden belirlenmiş olan miktarda pay almalarını sağlamaktadır.

Kurban Bağışlarınızı Nasıl Değerlendiriyoruz

Saraybosna Caddesinde bulunan Aşevimizde çıkan günlük 600 kişilk yemeklerde,
Yemeklerde Kullanılan 40%
Aşevimizden yemek almayan ihtiyaç sahibi ailelere her ay başı dağıtılan erzak paketlerinde